Av: Godisohoj
Stallarholmsskolan, 5b
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- Skynda dig Jim. Nu måste vi hämta Tant Elsa! 
På väg till Tant Elsa så hör Jim någon eller något som skriker och kvider. Jim byter genast håll och springer mot det som värkar lida. 
- Stopp vart ska du? Viskar Jill. 
-Hör du inte? viskar Jim tillbaka och så börjar han att springa emot ljudet igen. 
Jill tittar emot Tant Elsas hus, men sedan tittar hon emot Jim och börjar att springa efter Jim. Jim ser något flaxsa till bakom buskarna. Där bakom buskarna ligger Asta hon har fastnat under en stor sten. Månens sken lyser över den tropiska ön. Jim tar genast av sig sin ryggsäck och plockar upp två träpinnar som han hade hittat påväg till ön.
 -Jill hjälp mig! Jill och Jim sätter pinnarna under den stora stenen och med all sin kraft så lyckas dem på något underligt sätt att bända bort den stora stenen. Asta som suttit fast säger något som Jim och Jill inte kan tyda och sedan flyger hon sin väg. 
Fyrtundraberget? Säger Jim. 
-Kom. säger Jill nu måste vi till tant Elsa. 
När de nästan är framme vid tant Elsas hus så hör de högt och tydligt att hon snarkar som en förkyld elefant och Jim skrattar till lite när han tänker på saken. 
-Sch... hyschar Jill tillbaka och höjer ett pekfinger mot munnen. Dem tassar vidare mot dem höga snarkningarna. När dem kommit in i Tant Elsas rum så har hon fötterna på kudden och huvudet på sängkanten. Jill går med lätta tassningar fram till tant Elsa smeker henne försiktigt på kinden. Jim som tröttnat på Jills försiktighet går fram till tant Elsas nattducksbord och tar upp ett glas med vatten sedan så går Jim fram till tant Elsa och häller glaset med vatten över tant Elsa! Med ett ryck så sätter sig tant Elsa upp i sängen och säger högtydligt -Är kaffet klart?
- Nej! säger Jim och börjar skratta. Jill förklarar allt om skuggorna. Tant Elsa blir tyst och sedan säger hon... Packa väskorna ett nytt äventyr väntar...

Av: Godisohoj
Stallarholmsskolan, 5b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka