Av: Captenen
Hökensåsskolan, 4A

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

 Gå här ifrån det låter inte som om de kommer vara snälla mot oss. Jag vet att vi skulle lyssnat på pappa och mamma de sa det så många gånger, gå inte in i en främlings hus. Jag vet, men vi måste börja gå.Det kommer ta en lång tid tills vi kommer hem igen. Jag har lite mat i min ryggsäck så vi kan äta det nu 
-ok,mmm gott
-ja det var det nu börjar vi gå. 
-Ja det ska vi
tanten : ungar kom tillbaka . 
-Jim: spring!  Ett km senare  Jim: *host* jag tror att jag är sjuk 
- Jag kan se om du är varm *hand bräns* aj! Du är kok het oj en hytta vi kan stanna i den inatt 
-ok godnatt *zzz* 
kl 6 *hjäsp* godmorgon Jill 
-godmorgon Jim, ska vi gå ingen eller vad ska vi göra *skakig* 
-Jill vad är det en spindel eller 
Jim: b b b bakom dig ahh spring.
Dem blev jagade av tanten och pirat gubben .tanten: kom igen när ska vi ta de 
pirat gubben: DU SA ATT DET SKULLE FUNKA 
tanten: Jag  trodde det piraten: det är nog DU FÅR SPARKEN!! . Men jag tyst jag vill inte höra ett ord från dig  gå hem. 
Jim: wow det låter som dem bråkar bra då har vi tid att gå iväg .  *Mage kurrar* är du hungrig 
Jill: ja jag är mycket hungrig jag har inget mat kvar . Det var synd vi kan kanske döda ett djur . Jill: ÄR DU SJUK vi är inte I stenåldern. 
Jill:men hur ska vi annars hitta mat. Nu går vi bara jag vet vägen det är ungifär 1 timme kvar men det var någon karta dem pratade om. Menar du den här kartan . Hur har du fått tag på den jag hittade den när vi sprang iväg. jim: ok nu behöver vi förstöra den så att den inte kommer i dåliga händer . Piraten: ungar kom hit nu piraten hade en pistol han skjuter.  Det går for jim men tanten hoppar imellan skottet och jim tanten: ni har kartan riv den nu Jill : ok nu kör vi när Jill river kartan kommer ett spöke ur den spöket: era förbaskade ungar jag var så nära. Piraten blir god och tanten: bra gjort barn tanten är deras mamma och piraten är pappan  pappan: nej jag kunde inte mamman: dett är ok jag vet det var inte dig .Jill och jim: mamma pappa  hur kartan...

Av: Captenen
Hökensåsskolan, 4A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka