Av: Kapten kapteeen
Lyrfågelskolan, 5C

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

...måste  vi skydda oss från  ormarna där uppe.

-  Men vi måste packa  vattenflaska, mat, godis och vapen och sen så drar vi.

- okej   vi går upp i bergen och letar skatter.
Jill ser du det är tant Elsa och Bamboo Jacks 

Ja, hoppa in i busken.    

Men det var en dum ide för det var massa ormar inne i busken och där var en karta som dom såg ledde till skatten ( tror de ).
 

När de dem går så ser dom mycket mer på ön än någonsin det är grönt, mycket skog och vattenfall, mycket djur osv. 
När de ska sova så ser dem att bamboo Jack och tant Elsa som ska sova 20 meter bort och de måste flytta på sig och dom hinner gå iväg innan Elsa och Bamboo Jack. Ser de. 
 När Jill och Jim vakna var dom borta från vattenfallet och det fina  stället och dem är på väg att leta efter skattkartan som JIm och Jill   hittade. När Jim och Jill skulle gå och fiska mat så insåg dom att tant eva har lagt fiskenät i vattnet och fiskade vilket betyder att dom är i närheten. Då såg Elsa  barnen och de blev tillfångatagna och elsa tog kartan och gick dit den ledde. 
Den ledde till en burk tonfisk  men i den låg det hundmat i den.

Fast i botten av tonfiskburken med hundmat i låg det en lapp där det stod att Jim och JIll kunde vägen till skatten.
 Och Elsa sprang 000000,3 km i timmen för att hitta Jim och Jill. Men när han kom fram så hade Jim och Jill redan gått därifrån.
 När det blev natt skulle Jim hitta någonstans att sova då såg han en grotta och dom gick in där och sov när de vaknade så såg dom en kista men det fanns ingen nyckel då såg JIll nyckeln på botten av en djup vattenpöl Jill hoppade i och Jim skrek.

Vad gör du?, frågar Jim 

Tyst jag ser nyckeln, svarar Jill

VA?, sa Jim  

JA JAG HAR DEN, sade Jill. 

Bra vi går och tittar i kistan 
Där låg det pengar och diamanter + tonfisk  

De köpte godis för alla pengar och sen så tog dom tant Elsa till fånga och dom tvinga henne att äta 23 kg godis om dagen till slut så dog hon. SLUT 

  

Av: Kapten kapteeen
Lyrfågelskolan, 5C
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka