Av: Skatten
Ekensbergsskolan, 6B

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

      härifrån fort. Vi måste gömma oss och kartan. Och försöka hitta skatten. De packade ihop sina saker i mörkret, de var så tysta som de kunde och försökte turas om att hålla utkik. Jim tyckte att det var jätteläskigt. Som tur var hade de inte så mycket att packa. Jill tog Jim i handen och sa:
-Nu är det bråttom solen går snart upp. Jim nickade.
Jill drog åt sig väskan med sina saker i och klättrade tyst ner från kojan och sparng in i den stora mörka djungeln. Det kändes som om träden försökte nå oss med sina hängande grenar. Vi sprang och sprang. Plötsligt så snubblade Jim på en rot. 
Då märkte jag att vi hade sprungit långt in i djungeln och var helt vilsna. Då sa Jim:
-Kolla en grotta!  Jag kunde inte se den. 
Han drog ner mig på den fuktiga marken och pekade. Nu kunde jag se den. Jim hade hittat en hemlig grotta! Vi sprang fram till den. Man kunde knappt se den när man stod upp men vi hade sett att den fanns där. 
Det var ljusare nu. Grottan var gömd bakom buskar, lianer och en stor sten. Vi hittade inte någon ingång. Vi var väldigt trötta och jag satte mig ner på en sten. Jim lutade sig försiktigt mot bergssidan med rankor på. Jag skulle precis fråga vart grottan hade tagit vägen. Men jag hann inte föränn Jim ramlade in genom rankorna. 
Det var inte någon bergssida, det var en HEMLIG INGÅNG! Jag gick in och kollade om Jim var okej. När jag gick in fick jag en chock. Det var självlysande mossa på taket och väggarna. Jag kunde se klart och tydligt, och blev nästan bländad. Det var som en dröm. Jim hade lite ont i ryggen men det gick över snabbt. Vi packade upp våra saker och inspekterade kartan ordentligt. Nu var det mörkt ute igen, det var tur att vi hade packat ner filtar för det började bli kallt.
 Det var en stor grotta, den fortsatte bakom en stor sten. Det var som ett rum, mörkt men hade väldigt mjukt golv. Golvet var helt täckt med mossa och det kändes faktiskt lite varmare där. Det var ett perfekt rum att sova i. Imorgon måste vi leta efter skatten.

Av: Skatten
Ekensbergsskolan, 6B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka