Av: The Reef
Husbygårdsskolan , 6C

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- Nu måste vi gå, sa Jill
- jag orkar inte gå, vi går imorgon sa Jim

Timmarna flög iväg och det blev gryning. Solens strålar glimrade mot det mörkblå havet. Jim och Jill begav sig tidigt ut. Jill hade kartan i ena handen och en kniv i andra handen. Den här ön var väldigt farlig. Så de borde vara på sin vakt. De fortsatte att följa kartan. De var omgivna av många träd. Klockan tickade och de var nästan framme. På vägen såg de en klubb. Där var det massor av fulla pirater som gick in och ut. De var så rädda att de sprang hela vägen. På vägen hörde de trassel i buskarna. Vi försökta backa undan. Vi vände oss om och där står..............

Vi vände oss om och där står han, livs levande. Piraten Lobster Bob. Vi kände hans ölbestänkta andedräkt. Han tog vår karta och han tog oss som gisslan.

         Kapitel 2 
Tanterna kommer till undsättning
Tanterna gick tidigt på morgonen. De gick och gick. Till slut var de bakom piraten och Jim&Jill. Tant Elsa var en smart och listig kvinna. Hon hoppade på piraten. Och friade Jim&Jill. Jill tog snabbt fram sin kniv och högg piraten. De tog tillbaka kartan. De skulle bege sig för att hämta kartan. Innan de fortsatte på sin resa fick de väldigt mycket skäll av tanterna. 

De fortsatte. När de kom fram öppnade de kistan. De kunde inte tro sina ögon. Lass av guld och diamanter i alla olika former. De var överlyckliga. De var rika och glada. Detta var historien om Jim&Jills äventyr, och de levde lyckliga i alla sina dagar.

Av: The Reef
Husbygårdsskolan , 6C
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka