Av: Leffe lösskägg
Rosendalskolan, 4b

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Springa till djungeln för att gömma oss för tant Elsa. Men hon är ju jätte snäll mot alla sa Jim. Men hörde du inte vad hon sa sa Jill. Nu springer vi!! Sa Jill. Okej då. Sa Jim. Akta pinnen!! Sa Jill. Ajjjj!! Skrek Jim. Gick det bra? Frågade Jill. Lite. Sa Jim. Vänta sa inte tant Elsa att vi hade kartan? Frågade Jim. Jo det sa hon ju. Sa Jill. Jag hittade den i min ficka. Sa Jill. Bra vart leder den? Frågade Jim. Det ser ut som den går till berget. Sa Jill. Men då går vi dit nu. Sa Jim. Men tänk om Bambo jack kommer! Sa Jill. Säg inte så!!! Jag blir rädd. Sa Jim. Oj kolla på skatten. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Bambo jack!!!!! Och tant Elsa. Sa Jim. Hej Bambo jack. Sa Jill lite skrajt. Hej vad gör ni vid skatten? Frågade Bambo jack. Vi hittade skatten. Sa Jim. Jag ser det. Sa tant Elsa. Och vad tänker ni göra av pengarna? Frågade både tant Elsa och Bambo jack samtidigt. Köpa ett jätte stort hus i mitten av U.S.A. Sa båda samtidigt. Nej!!! Sa Bambo jack högt och snabbt. Ni ska låta skatten vara. Sa både tant Elsa ochBambo jack i kör. För vi ska bygga ett äventyrsbad här på ön som ska heta The Reef äventyrsbad. Sa tant Elsa. Ska vi!!!!!! Utbrast båda i skrik. Nu har det gåt en månad sen vi hittade skatten och nu kommer folk från hela världen hit varje dag! Sa Jill. Men nu var berättelsen om The Reef slut.

Av: Leffe lösskägg
Rosendalskolan, 4b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka