Av: Maya
Sjösa skola, 4

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-nu måste vi vadå? undrar Jim.
-Leta efter skatten så klart vad trodde du? sa Jill. Dem går 5 min och sen ber Jim Jill att ta fram kartan.
-Vadå du skulle ju hålla i den!, sa Jill. 
-Vadå har ingen kartan?, sa Jim.
- Nej då kanske tant Elsa tar den!, sa Jill. Jill börjar springa.Jim undrar vad hon gör, samtidigt som han hör henne ropa att de måste hämta kartan innan det är försent. Han springer efter.


När dem till slut kommer till kojan är kartan borta. Men tant Elsa säger att Lobster Bob tagit den.
-Vi måste ta den från han innan han hittar skatten!, sa Jill. Det dem inte visste var att Clint & co tjuvlyssnade dem. Clint & co flyger till Lobster Bob och berättar. Han får en idé. Tant Elsa, Jill & Jim springer hem och knackar på Lobster bobs dörr. Ingen öppnar. Jim ser att dörren inte är låst. Dem går in, sen hör dem ett konstigt ljud nere i källaren. Dem går ner för att se vad som låter.
- Jag är störst så jag går först, sa tant Elsa.Tant Elsa ramlar ner för trappen. Dem ser Lobster Bob, men vad gör han egentligen? Han har inte hört dem. Tant Elsa ser att han kopierar kartan. Originalet ligger nära henne, så hon tar det och springer upp för trappan. 

Nu måste dem skynda sig innan Lobster Bob hinner före! Dem springer länge. När dem kommer fram ser dem några på skeppet.
-Det är Bamboo Jack och hans kumpaner, sa Jill.
De undrar hur de nu ska få tag på skatten, men Elsa får en idé. Dem säger till piraterna att deras karta är falsk och att skatten finns på andra sidan Atlanten. 

Tant Elsa säger att dem måste skynda sig, för att Lobster Bob är på väg. Kan de lita på Tant Elsa? De bestämmer sig för det. Bamboo Jack och hans kumpaner började gå för att hämta båten och åka över Atlanten. Det tog 57 min att leta sen sa Jim att han har hittat den.  
- Ja!, sa Jill. - Vi kan ju ställa den i byn så alla får lite var, och så blev det tillslut. Jim, Jill & tant Elsa blev kända för att dem hittade skatten. Bamboo Jack var påväg hem från Atlanten & Lobster Bob hamna i finkan.

Av: Maya
Sjösa skola, 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka