Av: kapten krokodil
Strömsholms skola, Klass 4
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Sova så att vi är pigga tills i morgon. Jim kunde inte somna han låg och tänkte på skatten som dom skulle leta efter. Men bara efter några minuter så vaknade Jill och kom på att om dom började leta nu så hade dom större chans att hitta skatten. Jim och Jill satt på sig kläderna och smög ut ur huset och började gå till lobster bob. Dom frågade han om han kunde följa med och det kunde han men då hade han några krav. Det var att han skulle ha tre korvar om dan och fotmassage när han kommer hem. Tillsammans med lobster Bob 
Så började dom gå upp för bergen. Bergen var ganska branta så dom fick lov att klättra Lite då och då. Tillslut var dom uppe på berget. Lobster bob satt sig ner och ville ha en korv Jim tog fram en kor ur väskan och gav den till lobster bob. Kolla Jim sa Jill det är ett tält där borta på kullen. Lobster Bob sa att det var hans och vi kunde sova där i natt. Det hade gått 3 timmar och dyngnet var snart slut så dom bestämde sig för att sova. Dom gick dit och la sig och sov. På natten vaknade Jill av att inte Jim var där. Jill väckte lobster Bob och sa att Jim var borta. Dom gav sig av och letade efter Jim. Dom gick genom en kuslig skog och ingen Jim såg dom. Dom fortsatte till den bortglömda skogen. I en liten glänta såg dom Jim gå till dom. När Jim komm fram till dom så såg Jill att han hade gått i sömnen. Lobster Bob tog fram kartan och sprang i väg med den. Som tur var det en ranka som hade slingrat sig runt lobster Bobs fot så han ramlade. Då spran Jim och Jill och hämta kartan. Dom fortsatte utan lobster Bob. Jim frågade Jill om han visste om det här som hade hänt. Men det visste inte Jill. Nu var dom nästan vid skatten. Dom var bara 5 minuter i från skatten. Men i sista sekunden inser dom att Elsa följde efter dom. Hon kom flåsande fram till dom och sa att lobster Bob ville ha kartan. Jim och Jill berättade vad som hade hänt. Jim och Jill visste att dom inte kunde lita på Elsa så dom gick hem och fick reda på att kartan var fals dom blev besvikna.

Av: kapten krokodil
Strömsholms skola, Klass 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka