Av: The Reef
Fuxernaskolan, 5a
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Sticka vi har väldigt ont om tid.

-Vi skyndar oss till berget, sa Jill

-Ok, sa Jim

Så börja dom springa mot berget. När dom var halvvägs så tog dom fram två flaskor och tog fyra äpplen från ett träd i skogen. Sen så såg dom ett vattenfall. Dom gick dit och vilade och tog vatten från vattenfallet.

-Det var skönt att pausa lite, sa Jim andfådd

-Det håller jag med, sa Jill

Sen när dom var färdiga med sin paus så börja dom gå och då hörde dom fotsteg.

-Kom Jim vi går och gömmer oss i busken med ormbunkar framför, sa Jill med väldigt rädd röst

Dom gick och gömde sig i busken och kollade ut i busken och såg tant Elsa och Lobster bob.

-Men vart är dom? Jag såg ju Jim och Jill precis, sa tant Elsa med arg röst

Sen gick Lobster bob och tant Elsa. Nu när tant Elsa och Lobster bob borta så kom Jim och Jill fram från busken så sa Jill kom så fortsätter vi och gå. Snart var dom framme så sa Jim

-Är vi framme snart? Jag är redan trött i bena för den jättelånga backen, sa Jim

Det var väldigt mörkt så dom gick och sov på grenar i ett träd. Nästa dag väcktes Jim och Jill av ett skott sen så följde dom var skottet kom ifrån. sen så såg dom kistan. Vid kistan stod Bamboo Jack och vakta kistan sen så försvann Bamboo Jack. Jim och Jill gick till kistan och öppnade kistan sen så märkte Jill att Jim var borta. Bamboo Jack hade tagit Jim. Bamboo Jack höll en kniv mot halsen och sa

-Backa från kistan annars skär jag, sa Bamboo Jack

-Okej, sa Jill

Jill backade från kistan och såg tre fåglar komma flygandes mot Bamboo Jack. Det var Asta Beda och Clint. Dom tog kniven och flög iväg och slängde den långt ut i havet. Sen så släppte Bamboo Jack Jim och backade på en planka som knakade och så ramlade han ner i sin egen fälla. Sen så gick dom fram till kistan och så öppnade dom den och det var pengar, guld, kronor, halsband. Sen så fyllde dom ryggsäckarna med pengar och guld, kronor, halsband.

Av: The Reef
Fuxernaskolan, 5a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka