Av: Bortom horisonten
Isabergskolan, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Vi måste packa alla nödvändiga grejer och dra. Jim och Jill är på väg att vandra i bergen, men blir stoppade av Lobster Bob. 
-Vart ska ni? Vill ni inte stanna och ta en öl på min strandbar, säger Lobster Bob med flummig röst. 
-Nej tack, vi är för unga för att dricka. Jim och Jill springer iväg. När dom kommer en bit har det blivit mörkt och de hör att ett oväder är på väg. De bestämmer sig för att bygga en koja de kan sova i. Precis när de ska leta efter pinnar hör de något i luften. Det är tre papegojor som flyger ner till dem. 
-Hej, det är vi som är Clint & Co. Det är jag som är ledaren Clint och detta är mina syskon Asta och Beda. Kan vi hjälpa er med något?
- Ja tack, hjälp oss att leta pinnar till vår trädkoja, svarar Jill. 
-Sätt fart, vi kan inte flyga när det regnar säger Clint. 
Efter ungefär 30 min är de klara med kojan. Jim och Jill säger hej då till Clint & Co och går in i trädkojan för att sova. Plötsligt är ovädret över dem. Jim blir rädd och kramar Jill lite löst.
-Vad gör du, frågar Jill?
-Jag är rädd, säger Jim.
-Men gud vad du är töntig säger Jill.
-Den som sa det kan va det svarar Jim.
-Gud vad rolig du är.
Jill går ut från trädkojan och Jim följer efter. De börjar ropa på Clint & Co men får inget svar. 
-Har det hänt något med dem? frågar Jim tyst och dystert.
-Nä jag hoppas inte det, men kom så letar vi efter dem.
-HALLÅ ropar Jim så det ekar över hela ön.
Jim, nu får du vara tyst, de kommer ändå inte höra dig, de sover säkert. Klockan är mycket.
Jaja, säger Jim och börjar följa efter Jill tillbaka till kojan. 
De går på en smal stig och plötsligt.
-Ah hjälp, jag kommer dö, säger Jim. Och plötligt befinner de sig under marken. Någon har gjort en fälla. Jim och Jill skriker för fulla muggar. Tillslut kommer Clint & Co flaxandes. 
-Behöver ni hjälp?
-Vad ser det ut som svarar Jill argt. 
Clint&Co hämtar en lian och Jim och Jill klättrar upp. Clint säger att han hade sett Tant Elsa gömma en magisk bok under marken och den måste de finna innan...

Av: Bortom horisonten
Isabergskolan, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka