Av: Scary E, Vem kan det vara?
Isabergskolan, 5

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

springa!
-Varför då Jill jag är så trött?
-Hörde du inte vad de sa, de kommer ta kartan.
Jim och Jill började packa sina väskor.
-Kom nu så drar vi.
Jim och Jill sprang rätt in i skogen. Jim var väldigt rädd för ormar, så han sprang bakom Jill.
-Aj vad gör du Jim du får inte springa så nära.
-Okej, men jag är rädd.
Jill brydde sig inte så mycket om det och bara fortsatte att springa.
-Vad i hela landet gör ni här ute så här sent!
Sa en röst. Jill tittade upp och såg att det var Lobster Bob
-Kom med här ni måste vara super kalla. 
Jill och Jim ville inte följa med tillbaks men de ville heller inte stå och tjafsa. Jill trodde nämligen det var han som ville ta kartan. När de var hemma igen så sa Lobster Bob att de skulle gå och sova. Jim tänkte att de bara kunde gå dit och sedan gå igen, men Lobster Bob satt där ända tills de inte kunde hålla sig vakna.

Jill vaknade nästa dag i panik. Solen var på väg att gå upp. 
-Vakna, vakna Jill vi måste springa!
-Jaja vad vill du?
-Kooom!
Jim hopade upp ur sängen.
-Det är snart gryning skynda!
-Ja, jag vet, sa Jill. 
De sprang och sprang. När de kommit halvvägs var det en tät djungel. Jill tog upp sin machete och började skära av kvistar. När det kommit en bit så får dom upp ett flyt, men plötsligt tittar Jill inte sig för och råkar huga en grön orm med fel sida av macheten ormen väser. De båda tänkte springa tillbaka, men allt är täckt av kvistar så de kommer inte ut. Ormen tänker precis bita Jim på benet, men då kom Clint & Co. Man kanske inte kan tro det, men de tre papegojorna orkade lyfta ormen.
-Ahh!
Skriker Jim han hade nämligen hamnat i chock så han skrek försent kan man säja.
-Ha ha ha.
Skrattar Jill hånfullt och retas lite.
När Jim lugnat sig fortsätter de att springa. Kartan leder högt upp på ett berg. De tröttnar och börjar att gå under tiden de pratar om vilka de kan vara. Båda enas om att den ena var ”Bob”. De går och går. När de kommit halvvägs står tant Elsa där. 
-Hej du kan väl hjälpa oss, säger Jim utmattad.

Av: Scary E, Vem kan det vara?
Isabergskolan, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka