Av: Rövarbarnen
Stallarholmsskolan, 5a

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

The ReefJ

Kapitel 2

-Skynda dig Jim. Nu måste vi…

Jim förstod vad Jill menade, dom skulle hitta skatten. Så innan Jill hann sluta sin mening så var Jim redan ute ur hyddan och hade börjat springa upp för berget. Jill tog sin väska som hon hade packat ifall något hände, i den låg det vatten, mat, två filtar, tält och en karta som tant Elsa hade gett dom när dom kom till ön och sprang ikapp Jim.

-          Vänta. Ska vi inte ta och kolla på kartan som tant Elsa gav oss? frågade Jill

Jim stannade upp och vände sig och kollade Jim rakt in i ögonen.

-          Är du säker, den var ju bara för nödsituation, sa Jim

-          Jo, jag vet. Men det kanske är kartan till skatten, sa Jill glatt

Jim tvekade, Jill visade sina söta hundögon för att hon visste att Jim inte kunde säga nej.

-          Okej. Sa Jim. Om du lovar att inte visa dom där ögonen igen.

Jill tog ut kartan ur väskan.                                                                                                                                                          Det var ett kryss på ett stort berg, och nedanför det så fanns det en by.

-          Den där byn kanske är där vi bor, sa Jim

-          Bra idé, och då kanske vi är här. sa Jill och pekade på foten av berget.

Jim började skrika det var massor av apor som kom springande efter dem

-          SPRING! skrek Jill

Både Jim och Jill var jättesnabba, dom går på löpning i samma grupp som aporna, Jim och Jill hade en gång vunnit över aporna så aporna var väldigt arga på Jim och Jill för att aporna var dåliga förlorare. Nu var berget rakt framför dom, och aporna var fortfarande bakom dom, men Jim och Jill började ändå klättra uppåt. Efter ett tags klättrande så kom de upp till toppen. Skatten var inte där, det började bli mörkt nu så dom tog fram tältet för att dom ville ta en tupplur för att dom hade blivit väldigt trötta av att springa. Men när dom hade gjort sig redo för att sova hörde dom fotsteg, det var inte bara en utan flera…

Av: Rövarbarnen
Stallarholmsskolan, 5a
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka