Av: Rymning
Husbygårdsskolan, 6c

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Fly här ifrån sa Jill. Då måste vi fly imorgon tidigt på morgonen sa Jim.Efter fem minuter så sover dem och de snarkar. När de vaknar så åker dem med någons båt, men vad de inte vet så är den trasig i botten, så när de kom ut till havs så började det läcka in vatten i båten. Jim täckte hålet med en jacka, de fick åka långsam så det inte stänkte över vatten i båten. Jackan blev blöt och båten sjunker snart ner helt i vattnet, men Jim och Jill kan simma så de försöker att simma närmare land. De ser att det kommer en stor våg, Jim tror att det kommer gå illa till och de blir tagna av vågen. När de vaknar upp så ser dem att de är på en liten ö. De är jätteglada. 

Kapitel 2 
Dom tittar runt på ön för att se om det finns mat och vatten så de klarar sig. Medans de tittar runt så ser de ett hus med en trädgård och de går dit för att se om det var övergivet för då skulle de vara perfekt för de att skydda sig där på natten. När de går in i huset så är det tomt. De behöver bygga ihop möbler av trä för att kunna sitta på. När de letar mat så hittar de mango och äpple men de har ingen förvaringsplats för frukten än. De ska hämta vatten från sjön så de ha nåt att dricka när de är törstiga, men vattnet kommer smaka salt. De bryr sig inte om det för de kommer försöka bygga en båt så de kan åka hem och umgås med sin familj. När de letar efter mer mat så hittar det apor som de tar hem till dom och vid aporna fanns det bananer som de också tog hem. När det kommer tillbaka till huset så är tant Elsa där för hon letar efter Jim och Jill och har alltså hittat dom. Men när Jill och Jim ser det så springer de iväg, de bygger  en båt och åker hem utan tant Elsa, till deras familj och umgås.  
                                                    Slut           

Av: Rymning
Husbygårdsskolan, 6c
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka