Av: Kapten Malvizz
Fuxernaskolan, 5A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

sticka innan de inser att vi är borta. Jim och Jill öppnar dörren försiktigt så att Tant Elsa och kvinnan inte ska höra, de gick ut ur kojan och där stod Bamboo Jack. Jim och Jill tog med kartan och började springa iväg, Bamboo Jack sprang efter Jim och Jill. 
Sen kom de in i en skog, de tror att Bamboo Jack har tappat bort dem. 
- Jim kolla kartan så att vi har sprungit åt rätt håll sa Jill.
- Okej.
- Jill vi har ett problem.
- Vadå Jim?
- Kartan, den är borta sa Jim.
- Nej, hur ska vi nu hitta skatten säger Jill.
 
De sätter sig på en sten och suckar. Då kommer tre papegojor som heter Asta, Beda och Clint, de var papegojsyskon. De hade sett en karta i luften, och fångade den. Då såg de Jim och Jill och tänkte att det var deras karta.
-Tack så mycket sa Jim och Jill. Kom nu Jill vi har en skatt att hitta sa Jim. 
Kartan leder upp till ett högt berg, Jim och Jill står längst ner på berget och kollar upp. 
-Det kommer ju ta flera timmar att gå ända dit upp Jill.
- Då får det ta flera timmar, Vi måste hitta skatten! 
De började klättra upp men Jill ramlade ner hela tiden, Jim fick klättra med Jill på ryggen hela vägen upp. Nu inser de att det bara är halva vägen kvar. Jim kämpar på med klättringen medan Jill njuter av utsikten. Nu var de uppe på toppen av berget.
-Jim... Jag tror att vi inte är ensamma här uppe... KOLLA! säger Jill oroligt.
Där stod Bamboo Jack...
-Jasså ungar, ni vill åt MIN skatt.
-Lycka till, haha.
Strax där efter kommer det fler upp på berget, det var Tant Elsa och Lobster Bob som hjälpte Bamboo Jack att hindra dem.
-Vi är omringade Jim! Vad ska vi göra?
I samma stund kommer papegojorna Asta, Beda och Clint. Clint ser ett rep och skyndar sig ner och hämtar det, han knyter fast repet i skattkistan. Beda flyger och viskar i Jills öra "vi möts vid stenen". Dem hjälps åt med kistan och flyger till mötesplatsen. Alla blev så chockade, så ingen märkte när Jim och Jill smet iväg och mötte papegojorna och skatten! Vi är rika!

Av: Kapten Malvizz
Fuxernaskolan, 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka