Av: Leia
Fuxernaskolan, 5A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

till Lobster Bob. Om vi hittar han kanske han kan berätta om skatten, det är kanske därför tant Elsa inte ville att vi skulle gå dit, det är på grund av att Lobster Bob kan berätta historien som tant Elsa inte vill att vi ska prata med honom. 


- Ja det kanske är därför men måste vi gå ut nu? Det är ju så mörkt... säger Jim ivrigt.
Jill fick tänka efter en stund men tillslut hade hon bestämt sig dem måste gå till Lobster Bob nu. Om Jill och Jim inte går dit nu kommer tant Elsa och den hesa rösten som viskade utanför deras koja lite tidigare ta kartan vid gryningen.


-Kom nu Jim, vi går med en gång till Lobster Bob. Jill och Jim springer iväg till Lobster Bob i full fart mot baren. Det dem dock inte visste var att papegojorna Clint, Asta och Beda hade lyssnat av dem när dem viska i sin koja. Clint, Asta och Beda flög iväg för att förvarna Lobster Bob och tant Elsa. Det var långt att flyga till tant Elsa. Efter halva vägen blev beda trött och behövde vila.


- Jag behöver vila lite och drick lite, skriker Beda som ligger lite bakom. När Jill och Jim kom fram till Lobster Bobs bar märkte Jim och Jill att Lobster Bob inte var där.


- Det är ju ganska sent han kanske har gått till sin koja eller hus vad han nu bor i? säger Jim


- Ja det kanske är sant men vi vet ju inte var han bor.... Vi kommer liksom inte kolla igenom varenda hus och koja på ön. Medans Beda vilar och dricker vatten flyger Clint iväg och förvarnar tant Elsa. När Clint ser tant Elsas hus flyger han in genom fönstret och berättar för tant Elsa vad Jill och Jim tänker göra.


- Det är lugnt Lobster Bob skulle aldrig berätta för dem.


- Är du säker på det tant Elsa???


-  Ja det är jag han vill hitta den där skatten lika mycket som jag på egen hand.
Jill och Jim hittar ett hus som har en svart liten brevlåda. Jim kollar på brevlådan och ser att det det står Lobster Bob.
-Här är det. säger Jim. När Jill knackar på öppnar Lobster Bob och säger att dem ska ge sig av.
- Ge er iväg och hitta skatten.... 

Av: Leia
Fuxernaskolan, 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka