Av: Kidnappningen
Diserödskolan , 5:A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Sticka härifrån innan det blir för mörkt. Det skyndade sig till kojan innan  mörkret la sig. Väl på plats packade dom ner allt nödvändigt i en väska inför morgondagen. Kniv, karta, vatten, ficklampa, kikare, och mycket mycket mera.

Efter det la sig båda  för att sova. Jill var trött och somnade så fort hon slöt ögonen. Men för Jim var det inte lika lätt. Bara tanken på att varför tant Elsa inte ville berätta allt gjorde han orolig. Jim minns inte att han somnade men det måste han ha gjort för hux flux stod Jill där. - Godmorgon somnade du fort igår Jim ? - Nää inte så men tillslut så. - Aja nu måste vi skynda oss, vi är redan sena. - Va till vad, undrade Jim? - Till frukosten. - Juste, men du Jill tycker du inte att vi ska fråga tant Elsa varför hon inte berättar resten av historien. - Nja jag vet inte Jim, hon verkade väldigt osäker. - Det är sant, men kom nu går vi. Båda två gick med spända och högljudda steg. Det finns en grotta längre fram Jim kartan kanske finns där? - Ja juste kom vi går och kollar. - Efter ungefär två timmar kände båda att hoppet om att kartan var här låg på noll. Båda hade letat i varje lite spricka men inte hittat kartan. - Ehh Jill vi går, det var en bra plan i alla fall. - Tack! - Men du JILL! - Ja var är det? - Kolla där varför är det en lucka i de där trädet? - SMART, den Måste vara där jag menar varför skulle det annars vara en lucka i ett träd liksom? - Exakt! kom vi drar ditt. Väl på plats ser dom karat. Jim tar sakta upp kartan i handen. Båda var glada och stolta men plötsligt så tar någon Jim runt munnen och tar bort han. En annan person kommer och tar Jill. Det var svårt att se vilka det var för att båda hade mask för ansiktet. Men Jim är smart och tänker logiskt. Det finns ju bara en som inte vill att dom ska få kartan. Och samma person ville inte berätta hela historien. Den som håller Jim runt munnen är Tant Elsa!! Han lyckades komma loss ur greppet. Och rycket av masken men det var inte Tant Elsa. Så Tant Elsa måste ha JILL...

Av: Kidnappningen
Diserödskolan , 5:A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka