Av: Skattjakten
Härryda skola, 5
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Jim och Jill 

-Skynda dig Jim. Vi måste vi ge oss av härifrån innan Elsa kommer.
-Va vi måste väl vänta på henne så hon kan hjälpa oss. 
-Nej hon låtsas bara vara snäll men egentligen vill hon hitta skatten före oss och ta våran karta. Jim och Jill fortsatte att följa kartan mot skatten. De gick genom skog och träsk. När de hade gått ett tag så blev Jim hungrig. 
- Där är en affär som vi kan köpa något att äta på vägen. Dom gick in och köpte varsitt äpple och ett korvpaket. Sedan fortsatte de med sin resa mot skatten.

- Tror du att Elsa har kommit  före oss nu, frågade Jill. 
-Nej hon är nog långt bakom oss, sa Jim. 
Sen hörde Jim något en bit bakom sig, Jim och Jill sprang och gömde sig bakom en stor sten.

 - Hörde du Jill? 
Ja det kanske är Elsa som har sett oss, sa Jill till Jim.
Sedan tystnade ljudet och de smög fram från stenen.
Då plötsligt ryckte någon kartan ur jills hand.
 De kollade bakom sig de såg Elsa springa iväg med kartan. 

De sprang efter allt vad de hade men de hann inte få tag i karta. Men dem såg henne springa in i ett litet, svart och övergivet hus.
Vi stannade till och funderade på vad hon gjorde där hon kunde väl inte bo i ett övergivet hus. De fortsatte att tänka medans de sakta smög in i det lilla huset. 

De öppnade dörren sakta men säkert. De smög försiktigt in i de svarta huset. Där inne såg de bara ett enda rum, i rummet såg de en tv, en fåtölj, en byrå, en liten och sliten matta. Elsa satt i fåtöljen och kollade på tv. På hennes byrå låg kartan. 
Jill du får hämta den! Jill smög långsamt och tyst in till byrån. Han fick tag på kartan och smög ut ur huset.

De sprang så snabbt att de nästan inte ens hann tänka på vart de skulle.
När de trötta benen inte han springa längre så slängde de sig ner på marken och sa, var det ens hit vi skulle springa. Jag kan kolla på kartan om vi har sprungit rätt.
Japp vi ha bara halva biten kvar nu sa Jill. 
Okej det är bara att sätta igång då sa Jim...

Av: Skattjakten
Härryda skola, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka