Av: Alicia och Livia
Presseskolan, 6A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Skynda dig Jim. Nu måste vi skynda oss härifrån. Jim och Jill sprang iväg in i skogen sen visste dom inte var dom var. Det var mörkt ute, sen hörde dom något. Och så kom tre små papegojor flygande förbi. Jim och Jill blev lite rädda men dom följde efter papegojorna för att hitta en väg ut från djungeln. Jim och Jill sprang och sprang efter dom. Sen märkte dom att dom var nästan högst uppe på ett berg. Papegojorna landa på en liten stenkulle med rankor på, men berget var helt platt förutom där. Så Jim och Jill valde att ta en närmare titt på det. Dom tog bort alla rankor från den lilla kullen och märkte att det var ett hål där bakom. Sen stannade Jim och Jill och tänkte att detta är grottan till skatten, dom tog upp kartan fort och kollade på den, ”det ser ut som stället på kartan” sa Jill. Jim kollade förvånat på Jill. Båda kollade på varandra och gick in. Jim gick före Jill. Det var mörkt och det droppade från taket. Vi gick med handen längst med väggen och plötsligt kände Jill någon sorts spak och riskerade att dra i den.

Allt tändes och en dörr öppnades framför oss. Jim och Jill kollade på varandra förvånande och sen på den öppna dörren. Dom gick in, det var äntligen ljust och Jim och Jill kunde se vart dom gick sen kom en vägg framför oss med en lapp hängandes på den. Dom gick fram till den och läste vad det stod på den, det var en gåta det stod ”Bakom den svarta väggen finns det du söker”. De kollade på varandra och tänkte lite ”Finns det någon svart vägg här?” frågar Jim, ”Vet inte vi kollar runt” sa Jill. Dom kollar snabbt runt och ser en svart vägg några meter bort. Jim och Jill springer snabbt till den svarta väggen, så fort dom kommer dit ser dom en röd knapp och Jim trycker på den. Direkt när dom kommer in trampar Jill på en nyckel och tar med sig den…

Av: Alicia och Livia
Presseskolan, 6A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka