Av: Isabelle
Gemöskolan, 4b
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

sova och sen imorgon bitti så börjar vi leta efter skatten! Viskade Jill.
- okej! Viskade Jim.
Nästa morgon så gick Jim och Jill upp tidigt. Jim och Jill hade med sig mackor i deras ryggsäckar.De åt sina mackor och sen gav sig Jill och Jim iväg. Dom följde kartan. Och efter dom hade gått en bit så kom Jim och Jill till ett stup.
- Vad ska vi göra? Sa Jim.
Jill tittade runt omkring sig.
- JA! Sa Jill. 
Jill hade hittat lianer som dom kunde svinga sig i! Jill svingade sig över.
- Jag vågar inte! Sa Jim.
- Jo det gör du! Sa Jill.
- Okej! Sa Jim.
Han tog tag i en lian och svingade sig över.
- Bra!! Sa Jill.
- Kom nu, vi måste gå  vidare! Sa Jim. 
Dom fortsatte att följa kartan.När de hade gått en bit kom dom till en flod.
- Vad ska vi göra nu då? Sa Jim.
- Vi får hoppa på stenarna! Sa Jill.
Dom hoppade över och sen fortsatte de.När de hade gått en ganska lång bit så kom dom till ett berg.Det började bli kväll så de satte upp ett tält som dom hade i Jills ryggsäck.Jim tog fram filtar. Dom la sig och sen somnade dom.På morgonen så tog de ner tältet och åt en varsin macka.Jim lutade sig mot berget och då öppnades det en dörr!
-OJ! Sa Jim.
- Vad coolt! Sa Jill.
- Ska vi gå in? Frågade Jim.
- JA! Sa Jill.
Dom gick in och efter en stund fanns det två vägar.
- Jag vet! Sa Jill.
Han började luta sig mot vägarna. 
- Här är en knapp! Sa Jill.
Jill tryckte på knappen och sen började det tändas facklor i en av gångarna.Så dom gissade på att det va den vägen vi skulle ta så vi fortsatte.När vi hade gått en stund så kom vi till ett rum och där inne på golvet så stod skatten.De sprang fram till skatten och öppnade den och där i låg massor av pengar.Plötsligt hörde de fotsteg och då förstod dom att någon eller några hade följt efter dom. Plötsligt kom dom som hade pratat utanför vårt tält den kvällen.De försökte att ta skatten. Men Jim hade tagit upp ett rep ur väskan och när dom kom så band Jim fast dom och sen tog dom skatten och så sprang Jim och Jill ut från grottan..

Av: Isabelle
Gemöskolan, 4b
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka