Av: Starka barnen
Björketorp skolan, kl 4
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

11The Reef

Nu måste vi springa i väg vi måste hitta skatten nu innan Elsa tar den. Dom börja Springa till båten Elsa hon vill ha kartan men Jim och Jill  har kartan så var det jättekallt och dom vilade lite stund sen såg dom Elsa när hon kom till dom. så skulle hon ta kartan från dom för hon ville ha skatten. sen sprang dom fort  dom kunde. och dom sprang tills dom blev trötta sen så tappade dom bort kartan. och såg nyckeln inne i båten. sen gick dom ut från båten. Hon såg när dom sprang på bryggan. Dom sprang  så fort dom kunde. Dom såg  många båtar. Elsa sa till Lobster bob att fånga Jim och Jill. Jim och Jill såg  Lobster bob Han tog Jim. Jill sa släpp honom annars sparkar jag dig. Jill sparkade honom på smalbenet satt han ramla och Jim tog sig ur från han. Dom sprang. Han reste sig upp och sprang efter dom men han kunde inte springa för att Jim sparka honom på smalbenet. Dom ramla ner i hålet som Elsa hade gjort. Elsa såg när dom ramla ner i hålet då började Elsa skratta ett högt skratt tills alla hörde.Jim börja gräva så sa Jill vad är det så börja Jill gräva mera så såg dom att det va skatten  dom tog upp nyckeln och öppnade skatten så såg dom att det var massa guld och pengar. SLUT!!!!!

Av: Starka barnen
Björketorp skolan, kl 4
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka