Av: Bobban
Friskolan Piggelinen, 5
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim. Nu måste vi skynda oss, de får inte inte ta kartan. 
-Vi måste ge oss av genast. 
-Gå och packa dina saker. Jim går till soffan där hans saker är, han öppnar väskan så att allting är där, byxor, tröja, pistolen, ammunition, kartan, mat & vatten, pengar och spade så att de kan gräva upp skatten.
-Jill, vi har alla saker och kan ge oss av nu!
-Okej Jim. Jim och Jill går ut från kojan och Jill tar upp kartan.
-Jim, skatten ligger norrut, vi kommer behöva ta den här vägen. Jill pekar på en väg som går rakt igenom ön.
-Okej, svarade Jim. Jim & Jill börjar gå. (En timme senare)
-Det ligger en by en bit härifrån, vi stannar där och vilar, sa Jill.
-Titta Jill! Byn ligger där borta. Jim pekar rakt fram mot en by. Precis utanför byns ingång så är det en skylt, på den står det att en pirat kallad Bobban är efterlyst.
-Titta, det är någon som är efterlyst, Bobban heter han, sa Jill.
-Hoppas vi inte träffar på honom. Jim & Jill går in i byn. De sätter sig på en bänk för att börja äta när Jim märker att det ligger en tidning där. Han plockar upp den och läser:
En grupp vuxna har nu hittats döda. Enligt papper har man fått reda på att några barn har en karta till en skatt. Gruppen ville få tag på kartan. En av de döda är blandannat en tant som heter Elsa.
-Elsa är död, sa Jim.
-Tanten Elsa? frågade Jill.
-Ja, svarade Jim. En liten tår föll ner för Jills kind. De åt snabbt upp sin mat och gick sorgset ut ifrån byn.

-Vi har inte långt kvar till skatten, den är ungefär en kilometer härifrån. En bit ifrån dem stod en man, han bara stod där och tittade på Jim & Jill när de kom närmare.
-Vem är du? frågade Jim den främmande mannen.
-Jag är Bobban, sa han. Han skrattade åt dem.
-Och ni kommer aldrig att få min farfars farfars farfars skatt, Bamboo Jacks skatt. Bobban gick närmare dem. Jim tog fram väskan för att ta fram pistolen när Jill sa:
-Vi måste springa, du hinner inte ta upp pistolen. De började springa, en bit bort låg en glänta där skatten var begravd.

Av: Bobban
Friskolan Piggelinen, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka