Av: Teo
Gräsmyr Skola, 5
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

...springa nu måste vi hitta skatten kom Jim vi måste skynda oss vi har bråttom. Jag och Jim sprang upp för bergen men då kom Lobster Bob och frågade vart vi skulle och då sa vi att vi skulle bara kissa. Då sa han okej men gå och lägg er sen för det är ganska sent jag det gör vi nu sprang vi vidare upp för dom långa bergen men sen kom ett hinder och det var en smal planka nu måste jag och Jim över den snabbt utan att ramla ner det är väldigt långt ner.
Vem ska börja sa Jim. Du sa Jill. Okej men sen får du Jim sprang upp på den han höll på att tappa balansen men han ramlade inte nu är det din tur skrek han till Jill. Hon klev upp på plankan och sa jag vågar inte och då sa Jim men du måste ju okej skrek hon och hoppade på plankan hon klarade det så dom sprang vidare men sen kom ett till hinder det var massa däck. Det var jättemånga Däck Nu får du börja okej men sen får du sa hon. Ja jag måste ju sa Jim. Jill sprang och hoppade i däcken. Hon skrek jag klarade det nu är det din tur. Jim började springa och hoppa men han höll på att ramla ner men han klarade det jag är väldigt rädd att dom ska ta kartan. Vi såg Asta, Beda och Clint flyga förbi men dom sa ingenting. Då sprang vi vidare. Vi såg loster bob han sa att kartan ledde till en stor skatt. Då så sa vi tack så mycket och sprang vidare upp över bergen men sen kom ett hinder till det är massa bilar. Du för börja nu sa Jill. Okej då sa Jim. Han sprang gjorde framåt volt och han landade den och sen hoppade han över bilarna nu är det din tur. Okej hon hoppade och sprang och hoppade ja jag klarade det ja nu springer vi vidare men.

Vi ramlade ner i ett hål. Vi fortsätter det kan ju faktiskt vara en genväg säger Jim okej då sa Jill Det är väldigt mörkt där inne men vi fortsätter gå längre och längre. Men nu kom ett till hinder och det är en cykel och en cross. Jim säger att vi kan ju pro starta crossen tänk om den funkar. Efter en timme får dom i igång crossen så dom kör i väg dom hoppar.  Efter 500 m så smäller det...

Av: Teo
Gräsmyr Skola, 5
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka