Av: kapten nophi
stora höga skolan, 5A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Vi måste klä på oss och följa efter dom! Jim och Jill smyger efter dom ner på stranden. Då får jill syn på något.

Titta där viskar jill!

Vad är det frågar jim.

Titta! Jag ser en båt där!

Var?

I berget!

Det är lite kusligt, mörkt men dom fortsätter efter dom. Då får dom syn på en skugga som springer emot rösten som lät som Elsa och den andra personen. Dom följer skuggan med blicken. Men till deras fasa så springer skuggan rakt på dom två personerna och då hör dom ett skrik! På den sekunden så försvinner personerna på stranden. Dom vågar knappt andas och är livrädda att skuggan ska höra deras andetag. Tillslut så får dom se två personer resa sig upp från marken som är bundna och har tygsäckar över huvudet. Dom ser medans dom två personerna förs bort mot båten av skuggan!

Skuggan för ut båten i vattnet och åker in i berget. Jim och jill smyger efter helt livrädda. Dom tar på kalla bergväggen och det är då dom märker det. En hemlig gång in i berget! Jim och jill simmar efter båten in i gången. Efter ett tag så kommer dom ut i en stor sal i berget. Det är säkert 20 meter upp till taket och salen är upplyst med facklor. Det är rått och kallt där inne men det som var så speciellt med salen var att längst bort i salen så var det en stor port! Då fick dom syn på skuggan i en facklas sken. Han var en lång man med en stor svart rock. Dom lade märke till att han såg ut som lobbsterbob. Då fick dom höra han prata

-Vart leder kartan skriker skuggan till sina fångar i båten!

- Det kommer vi aldrig säga säger Elsa!

Då kommer jim och jill på att dom har ett som det inte står någonting på. Dom tar fram pappret ur ryggsäcken och märker att det händer någonting med pappret. Det kommer fram text och färger på det! Dom märker att det ser ut som en karta! Dom simmar ut ur berget men då ser skuggan dom och han skriker.

-Vilka är ni!

Vi simmar fortare en någonsin och när vi kommer ut så springer vi till vår koja och läser kartan men vi hinner inte. För skuggan kommer springande!

Av: kapten nophi
stora höga skolan, 5A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka