Av: Kotten
Bräckeskolan, 6B bräckeskolan
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Efter en stund viskade Jill

-Skynda dig Jim. Nu måste vi skynda oss och hitta skatten innan Tant Elsa och den där andra mannen kommer för att ta kartan från oss. Jim och Jill gick ut ur hyddan, tog fram kartan och följde den upp för berget. Gryningen han ikapp de och de stannade för att kolla på soluppgången. Jim kollade ner där Tant Elsa bor och där ser han hur Mannen och Elsa letar efter något, då kom han på att de letar ju efter våran karta som vi har.

-Vi måste nog skynda oss, sa Jim.

-Varför då? Det är ju jättefint, sa Jill.

-Jag tror att Mannen och Elsa letar efter både oss och kartan, sa Jim och pekade ner mot Elsas hus.

De fortsatte gå upp på berget till de kom fram till en öppning in i berget, de kollade på kartan och konstaterade att de kommit rätt. 10 minuter senare hör de ett eko i grottan som flåsar.

-Vi måste gömma oss, sa Jill.

De smyger till en stor sten som de gömmer sig bakom. Jim och Jill hör hur stegen kommer närmare, det låter inte som att det bara en utan två människor det var då Jim fattade att det var Mannen och Elsa. De var också ute efter att hitta skatten. Mannen och Elsa hittade de, tog kartan och band fast de i stenen de satt vid. Efter det fick de sitta där tills de dog av svält.

Av: Kotten
Bräckeskolan, 6B bräckeskolan
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka