Av: Diamant ugglan
Karljohans skola, 5C
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Gå. Jag tror inte det är säkert här längre! Jim nickade och de packade ihop sina få ägodelar innan de smög ut från byn. När dom hade kommit ut en bit från byn stannade de för att vila.
-Undra om det är vår karta dom menade? frågade Jim. 
-Det är väl självklart att det är. Jag menar vi är väl de enda nya på ön och vore det någons som har bott här ett tag så borde de ha gjort något innan, svarade Jill. 
-Det stämmer nog, sa Jim. 
-Kände du igen den hesa rösten? frågade Jill.
-Nej, svarade Jim. Efter ett tag frågade han:
-Borde vi inte gå tillbaka? 
-Nej absolut inte! svarade Jill. 
-Egentligen borde vi börja undersöka kartan direkt och se vart den leder! sa Jill med ivrig stämma och tog fram kartan. De började undersöka kartan så noga de kunde men utan resultat.
-Det var nog inte vår karta dom prata om iallafall jag menar kartan leder ju bara till the reef, sa Jim 
-Nej det måste vara vår karta de prata om det kanske är sån där osynlig text på baksidan titta jag tror faktiskt det är en liten mörkare prick där, sa Jill och peka på kartans baksida. 
-Inte en chans, sa Jim med nedlåtande ton. Men Jill lyssnade inte hon var redan på väg därifrån och ropa över axeln att hon skulle hämta en citron och testa med. Jim suckade och satt kvar. Efter en stund kom Jill tillbaka med en citron i handen.
-Skicka hit kartan så jag kan testa med citronsaften, sa Jill och gjorde hål i citronen med en pinne som låg på marken. Hon hällde lite citronsaft på kartans baksida och långsamt så började en bild framträda. Det var ett skepp på bilden.
-Liljan, Bamboo jacks skepp! utbrast Jim.
-Tänk om skatten ligger i skeppsvraket och Bamboo jack själv spred ryktet att skatten ligger på Klippans topp för att skydda den! sa Jill ivrigt.
-Kom vi springer och kollar direkt, sa Jill ännu ivrigare och reste sig. Jim följde med lite mer osäker men ökade ändå takten till språngmarsch. 
-Jill! kom det helt plötsligt från Jim. Jill stannade och vände sig om och hann precis se när hennes lillebror försvann 

Av: Diamant ugglan
Karljohans skola, 5C
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka