Av: schablaaa
Kålltorpsskolan , 6B
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

sticka.
Jim räckte Jill en ficklampa,
- här, den här kan behövas, sa han och kollade oroligt på Jill. De förstod båda att de inte hade så mycket tid innan tant Elsa och den andra figuren skulle börja leta efter de.
Jim packade ner den gamla kartan i sin ryggsäcken och tillsammans klättrade de ut ur kojan.
De kom överens om att de skulle gömma sig regnskogen och röra sig mot det enorma berget i mitten av ön, där skatten skulle finnas.
De sprang in bland träden, och eftersom det var mitt natten så tände Jill sin ficklampa. Skogen var snårig så Jim, som var ganska klumpig ramlade flera gånger. Efter en stunds vandring så började de känna sig iakttagna, de var som om någon förföljde de. Flera gånger så vände de sig om, men ingen var där. Jim började bli trött så de tog ett kort vila vid en flod som rann genom djungeln. De satte sig på stock och drack några klunkar vatten från floden.
Det dröjde inte länge innan båda syskonen sov i en djup sömn. När de tillslut vaknade så hade det gått flera timmar.
- Ta fram kartan Jim, sa Jill samtidigt som Jim började rota i sin ryggsäck.
- Den är inte här! Utbrister Jim. Jill hjälper till och leta men det ger inget resultat.
- Det måste vara tant Elsa, som tagit den! Säger Jill och det finns bara en sak att göra, gå tillbaka till Lobster Bobs strandbar för att ta tillbaka den! Tillsammans vandrar syskonen tillbaka mot stranden.
- Hur ska vi kunna ta tillbaka den? frågade Jim
- Jag har en plan! Sa Jill. Hon berättade att Jim skulle låtsas att han snott tillbaka kartan och leda tant Elsa därifrån, sedan skulle Jill smyga in i kojan och ta tillbaka kartan. Båda tyckte det lät som en bra plan.
Men till deras förvåning så möter de tant Elsa och självaste Lobster Bob på vägen.
- Nämen vilken trevlig överraskning, utbrister Lobster Bob.
Tant Elsa drar av Jim ryggsäcken och börjar rota.
- Sluta! Vi har inte kartan skriker Jill, vi trodde att ni hade den! Tant Elsa kollar förvånat på de.
- Va! Men om inte ni har kartan vem har den då??

Av: schablaaa
Kålltorpsskolan , 6B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka