Av: Havsdelfinen
Victoriaskolan, 6B
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

- Jag vet, vi måste gå!
Tyst la de ifrån sig täcket och smög bort till den skrynkliga högen kläder de bildat dagen innan. De skyndade sig att sätta på sig kläderna och kliva ut ur kojan. Den mörka natthimlen lystes upp av stjärnorna och månen spred sitt mystiska sken över stranden. 
- Bergsklättring! Har aldrig viljat göra något annat, sa Jim sarkastiskt men satte genast igång med att ta sig upp. Jill slängde en snabb blick på kartan för att försäkra sig om att de gick åt rätt håll men skyndade sig att göra likadant.
Tiden gick och syskonen kom närmare och närmare kartans markerade plats men trots det  kände sig Jill illa till mods.
- Jim, sa hon till slut.
- Vadå?
- Det känns som om någon tittar på oss.
- Jag känner inget, svarade han och fortsatte som om ämnet var slutdiskuterat.
  Gryningens färgglada ljus hade börjat synas när de slutligen kom upp till bergets topp. Det Jim tyckte var konstigt var att berget var så platt där uppe.
- Titta inte ner, mumlade han för sig själv.
- Jim, titta här!
Mitt på bergtoppen fanns det en vattenrushkana som ledde ner i det mörka och märkliga berget.
- Vi bara måste ta oss ner, utropade Jill med ögon som glänste.
Jim nickade trots att han anade vilket misstag han höll på och göra.
 Det var en frantastisk känsla att glida ner för rushkanan, som om de flög men ändå inte. Det gick helt enkelt inte att sätta ord på det!
Efter vad som kändes som några sekunder var de nere på fast mark. Det var en sorts grotta de hamnat i. I mitten fanns det ett stort stenbord och i mitten av det låg det ett långt och glänsande föremål.
- Ett svärd, viskade Jill och smög bort till det. Hon sträckte ut en darrande hand och tog upp det. När hon gjorde det följde även vattnet i rushelkanan med och svävade en bit där ifrån.
- Det är inget vanligt svärd, sa Jill upphetsat. Det är ett svärd som kan styra vattnet!
- Det har du alldeles rätt i, sa en välbekant röst.
Både Jim och Jill svängde skräckslaget runt. Det de fick se fick deras blod att frysa sig.

Av: Havsdelfinen
Victoriaskolan, 6B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka