Av: Kiera
friskolan asken, 6B
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

”Springa ,kanske kan vi fly upp i bergen.” viskade Jill, hennes röst var hes.
”Men varför, vi har ju inte den där kartan.” Jim satte sig upp och såg på henne.
”Jag kanske inte berättade det men jag lämnade kartan i solen av misstag och när jag kom tillbaka och hämtade den hade en gåta uppstår på baksidan. Jag tror att dem pratade om den.” Jill började plocka ihop de få saker de hade haft med sig och tog ner oljelampan de hade hängt i taket.

När Jim slog upp dörren till kojan slog doften av hav emot dem. Jill kom snart efter dem med en machete i handen och en säck med deras saker på ryggen, Jim höll olje lampan i handen och han tog täten. Det fanns bara ett håll att gå. Mot bergen.

När dem hade gått ett tag hörde de ett par höga röster.

” Där är dem!”

Jill svor högt och släppte säcken på marken och de båda började springa genom djungeln.

När de sprang där hörde de stegen från förföljarna långsamt försvinna. Jill sprang först och högg ner kvistar och grenar som var i deras väg. De hade nu helt och hållet tappat bort sig och det enda de hade kvar av sina ägodelar var kartan Jim nu krampaktigt kramade i handen. De fortsatte springa, natten tycktes viska och det kändes som om händer från skuggorna försökte gripa efter dem. Jill märkte inte den branta sluttningen som var precis framför henne.

Innan hon hann blinka tumlade hon ner för sluttningen fortfarande hållandes den stora kniven. Hon kunde höra Jims förfärade skrik när hon föll neråt.
Hon kunde känna kvistar och buskar rispa hennes hud och när den till synes ändlösa sluttningen tog slut. Jill landade hårt på marken med ryggen först och hon kände luften gå ur henne.

Det kändes som om hon legat där i en evighet och hon kunde fortfarande höra Jims farande röst ropa på henne, men plötsligt dök ett ansikte upp ovanför henne.

Han var antagligen den vackraste mannen hon någonsin sett men när han gav henne ett leende ändrades hennes förundran till skräck.
Mannen hade fyra centimeter långa sylvassa blodstänkta tänder.

Av: Kiera
friskolan asken, 6B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka