Av: Haltande Jack
Bollebygdskolan, 6C
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

Hörde du?! sa Jill.

Ja. Sa Jim nervöst.

Vi måste hitta skatten! Sa Jill och drog upp Jim ur sängen. Dom sprang direkt till Lobster Bobs strandbar för att få hjälp.

Hej! Jag tänkte precis leta efter er, jag måste berätta en sak sa Bob.

Vi med! Sa Jill.

Det går ett rykte om..

Ja vi har redan hört den historien, vi måste leta och vi behöver din hjälp!

Absolut, jag har försökt att hitta skatten i snart mer än 10 år. Sa Bob.

Bob tog fram två bilder. Den 1:a var på en gammal sjökapten som såg väldigt gammal ut, han bar en gammal rock, en sjörövarhatt och ett svärd. Det första Jill tänkte på var märket som mannen hade på sin hatt och rock. Det såg ut som att det var två stycken fyrarmade sjöstjärnor som låg på varandra. Bob berättade att det var Bamboo Jack på bilden.

Men kan vi börja nu så vi får detta överstökat? Sa Jim som var lika rädd som vanligt. Dom började springa genom den tropiska skogen. Bob såg att många av träden och växterna hade börjat vissna.

Nej det har börjat. Viskade Bob och blev oroligare.

Dom sprang ända upp på berget där ryktet sa att skatten låg. När dom kom upp på berget sa Bob att de skulle ta olika vägar för att hitta den. Efter en stund av letande såg Jim en skugga i den svarta natten. Jim frös till is när dom såg att det var Bamboo Jack som kom haltandes framåt och ropade på dom. Jim blir så rädd att han springer och Jill springer efter. Efter några sekunder så syns inte Jim mer. Jill förstår då att Jim har ramlat över ett stup och blir helt tyst för en stund. Jill kollar bakåt och Bamboo Jack har försvunnit helt.

Du Jill jag tror jag har hittat något... Sa Jim med en skakig röst.

Jim kravlade sig upp igen och visade ett halsband fullt med blod från Jims uppskrapade hand. Jill torkade bort blodet från halsbandet och kollade förskräckligt på det.

Vad är det? Sa Jim med tårarna i halsen.

Du, jag tror att vi har hittat skatten. Amuletten på halsbandet har samma logga som Bamboo Jack har på sin rock och hatt... Sa Jill.

Av: Haltande Jack
Bollebygdskolan, 6C
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka