Av: Black Jack Lisen
Toråsskolan, 6B
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

härifrån!
Jim och Jill packade snabbt ihop de mest nödvändiga sakerna, kartan, den gråa ficklampan och varsin täckjacka. De klättrade tyst ut genom det lilla fönstret över Jills säng, ingen av dem vågade säga något eftersom de båda två var rädda att Elsa eller Bob skulle höra dem. De landade i den vita sanden och smög snabbt upp mot skogen bakom Lobster Bobs strandbar. Nere vid stranden kunde de fortfarande se två gestalter gå bort mot resten av kojorna. 
Väl inne i skogen andades de båda ut och började planera.
- Vad ska vi göra? Vad menade dem, vill de döda oss? Säger Jim förtvivlat medans han sätter sig på en liten sten i skogsbrynet.
- Ärligt talat vet jag inte, jag vet inte vad dem menade... Men jag tror de kommer att vara efter oss imorgon bitti när de märker att vi är borta. Vi måste bort, långt bort! Säger Jill.
- Jaja, det fattar ju jag med. Men kartan då?  Vad ska vi göra med den, frågar Jim.
- Vi tar med den tillbaks till vinden, det var nog inte meningen att vi skulle hitta den... Viskar Jill.

Plötsligt hör de något prassla till inne bland träden. Både Jim och Jill satt knäpp tysta och tittade på varandra. Båda två tänkte på samma sak, vem eller vad var det?
Det prasslade till igen och ut ur skuggorna kom en spinkig gammal man.
- Schhh, ingen fara jag är på er sida. Jag vill hjälpa er, följ med här, säger mannen med en skrovlig röst och försvinner in bland skuggorna igen.
Jim och Jill byter en snabb blick och bestämmer sig för att följa efter gubben. Längre in i skogen var träden högre och det blev bara mörkare och mörkare.
Utan förvarning börjar mannen skrika:
- SPRING, SPRING  DEN ÄR EFTER ER! LÅT DEN ALDRIG HITTA ER.
 Jill ryckte snabbt åt sidan och började springa. Någon meter bakom Jill snubblar Jim fram så fort han kan.
 Hundratals tankar for igenom Jills huvud på en och samma gång. Vad var det som var efter dem?  Hur visste gubben vilka vi var?  Vem var gubben? Varför var det så viktigt att "den" inte hittade dem?

Av: Black Jack Lisen
Toråsskolan, 6B
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka