Av: Tuva Svärdslukare Silversköld
Friskolan Asken, 6A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

... hitta skatten. Jill och Jim började tyst packa ihop sina saker. Jill tog en sista titt på kartan innan dem började bege sig mot den mystiska skogen. Väl framme i skogen hörde dem ett konstigt ljud mellan träden.
-Hörde du? det låter som om någon letar efter oss, viskade Jim. Plötsligt dök Tant Elsa och Lobster bob upp bakom syskonen. Jim och Jill började springa för livet och det gjorde gamlingarna också. Avståndet mellan syskonen och gamlingarna minskade kraftigt. 

Jill sneglade bak och såg det konstigaste hon sett i sitt tolvåriga liv. Tant Elsa kastade ut en kudde som legat under hennes röda ylletröja och Lobster kastade ut två kuddar. Sedan tog tant Elsa av sig en mask, Lobster bob gjorde det samma. Jill blev alldeles stum av förvåning. 

Jim och Jill förstår varandra alltid, så Jim chansade. Han petade lite på sin syster, när hon sneglade på honom nickade han mot lianerna. Jill nickade. Plötsligt svingade dem båda syskonen sig upp i varsitt träd med varsin lian. Dem svinga sig mellan träden som om dem vore Tarzan. Tant Elsa (som inte är en tant) försökte ta samma lian som Jim. Men hon ramlade pladask i en liten damm mellan träden. Elsa svor som en borstbindare. Nu hade barnen bara Lobster bob efter  sig. 

Till sist kom dem fram till ett stort berg. Lobster bob kom närmare och närmare och barnen sprang fortare och fortare. Men plötsligt hörde syskonen en duns bakom sig. Dem snegla bakåt och såg Lobster bob ligga på marken helt avsvimmad. Syskonen gjorde high five  och sprang den sista biten mot skatten. Jim tog en titt på kartan och såg att dem var precis vid krysset. 

Jim och Jill började gräva med bara händer. Jill var på väg att ge upp när hon kände något hårt mot finger topparna. När dem äntligen fått upp kistan hörde dem fotsteg efter sig. Jill vände sig snabbt om och såg våta tant Elsa lite längre bort. Syskonen tog tag i varsitt hand tag på kistan och började springa mot båten. Elsa sprang fort efter. Väl nere i båten började dem ro hemåt.

Av: Tuva Svärdslukare Silversköld
Friskolan Asken, 6A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka