Av: orten kid
stocksunds skolan , 6c
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

-Skynda dig Jim. Nu måste vi gå. Snabbt ställde sig Jill upp och räckte en hand för att hjälpa honom upp.Jim tittade upp och tog trött upp handen till Jill.
-Varför ska vi gå? Jag har det bra här.Sa han trött. Jill tittade på honom med en arg min.
-Lyssnade du inte eller.Svarade hon och rullade sina ögonen.
Hon började packa dom få saker dom hade i en trasig ryggsäck. Jim gäspade medans han satte på sig sin gröna t shirt. Jill gick långsamt fram till dörren för att se att kusten var klar.Hon signalerade med huvudet att dom skulle gå.Dom gick några meter innan.
-Huh.Dom vände sig om för att kunna se vem det var. Det var Lobster Bob.Han tittade förvånat på dom.
-V..vi. Började Jill. Han tittade snabbt på henne och satte fingret över munnen för att signalera att dom skulle vara tysta. Han vände sig om och började gå mot sin koja. Jill och Jim stod tysta kvar och tittade efter honom. Efter han hade gått några steg tittade han över axeln.
-Kommer ni. Viskade han. Han vände tillbaka huvudet och började gå. Snabbt följde dom efter honom. Dom gick in i hans koja.
-Sätt er ner.
Långsamt satte dom sig ner i en gammal soffa och Bob tog fram en stol och satte sig framför dom.
-Ni måste ha många frågor. Sa han efter en stund av tystnad. Dom nickade tyst.
-Vem är Bamboo Jack? Frågade Jim nervöst. Jill knuffade till honom i armen. Bob tittade förvånat på dom.
-Vet ni inte redan det.
Dom skakade på huvudet.
-För 300 år sedan kom en pirat hit vid namn Bamboo Jack .Han kom hit med 20 personer, och så längre in dom kom försvann personer mystiskt.Till slut var det bara han, legenden säger att han hittade något, något speciellt, en sorts skatt.Men man måste göra 5 olika provningar som det sägs är omöjliga, men han lämnade en karta. Han slutade prata och tittade på ryggsäcken. Jill tittade snabbt på den och tog fram kartan och tittade tyst på honom.
-Men ni måste akta er ifrån.
Dörren slogs upp men ingen var där. Bob tittade på dom med en seriös blick och sa.
-Ni måste gå innan...

Av: orten kid
stocksunds skolan , 6c
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka