Av: Kapten Krok
Bengtsgården, 6A
Dela:

Visa början på historien

B-02-comboLångt, långt bortom horisonten ligger en gömd ö som heter The Reef. Det är en tropisk ö där dygnet bara har fyra timmar och det händer mycket märkliga saker. Det lömska revet som omger The Reef har lett till hundratals skeppsbrott och nästan ingen har lyckats att ta sig ända fram till ön på egen hand. Förutom syskonparet Jim och Jill. Under dammråttor och flyttkartonger hittade de en karta på gammelfasters vind och med den mystiska kartans hjälp lyckades de på något obeskrivligt sätt ta sig förbi det livsfarliga revet. Väl framme på ön hade de turen att träffa en vänlig tant som hette Elsa. Tant Elsa ville hjälpa syskonen och lät dom bo i en koja bakom

B-Solo-06-pirate Lobster Bobs strandbar på den östra sidan av ön. Men av någon anledning ville tant Elsa absolut inte att Jim och Jill skulle prata med Lobster Bob. Jim och Jill förstod inte varför, eftersom de tyckte att Lobster Bob verkade vara en trevlig prick. En natt när fullmånen lyste klart väcktes syskonen av röster precis utanför kojan där de låg och sov.
Jim och Jill låg knäpptysta och lyssnade på en hes röst som lät nästan som en viskning.
– Det är ju galet att tro att den gamla sagan är sann.
Du menar att piratkaptenen Bamboo Jack verkligen skulle gömt sin fantastiska skatt uppe i bergen och att det finns
B-Solo-03-elsa en karta som visar exakt var den ligger?
En kvinnas röst, som lät precis som Tant Elsa, svarade
– Du vet lika väl som jag att det är sant.
Här hittar man guldmynt var och varannan dag och om nätterna sjunger vinden fortfarande om Bamboo Jacks alla erövringar. Den hesa rösten lät inte helt övertygad.
– Det där var ju trehundra år sedan.
– Ja visst, fortsatte kvinnan, men på den här ön står tiden still. Och kartan är äkta, jag har själv sett den med egna ögon. Det var tyst en stund, sedan svarade den hesa rösten.
– Om det är som du säger kan vi inte låta dom behålla kartan. Det finns bara en sak att göra.
– Ja, svarade kvinnan, men vi får vänta till gryningen. Det är för mycket som rör sig i skuggorna på natten.
Jill och Jim låg stilla bredvid varandra och hörde hur de båda figurerna försvann bort på stranden. Efter en stund viskade Jill
– Skynda dig Jim. Nu måste vi …

hitta kartan. De reste sig upp, och borstade bort dammet som fastnat på deras byxor. Sedan smyger de ut ur kojan. Det var kyligt och mörkt, eftersom det fortfarande var natt. Men Jim och Jill var snart hack i häl med kvinnan och mannen de hört prata utanför kojan. De gömde sig bakom en buske för att tjuvlyssna, då kvinnan och mannen stannat. De hade slutat att prata om Bamboo Jacks skatt och karta, men hade inlett ett samtal om en mystisk förtrollningsdryck.

De skymtade Elsas ansikte i månskenet och häpnade.

-Har du allt? frågade Elsa.

-Ja, imorgon kan vi börja brygga, svarade mannen.

-Jag tar med barnen till din hydda, sa hon exalterat.

-När ko... Mer hann han inte säga innan de hörde ett brak från busken syskonen satt bakom. Det var Jim som föll omkull. Tant Elsa och mannen vände sig snabbt om och lyste med en ficklampa rakt mot busken.

Jim och Jill satt knäpptysta och vågade inte andas. Efter en liten stund vände de sig om igen.

-Vi ses i min hydda snart. Tant Elsa nickade bara och vände sig sedan om för att gå hem. Jim och Jill satt kvar i busken tills det var säkert att gå ut. Soluppgången var redan där när Jim och Jill reste sig upp för att återvända till kojan. De skyndade sig för att hinna följa efter Elsa till mannens hydda. Jim ser Jill skrikande falla ihop. Han vänder sig hastigt om och där står Elsa med en stor gren i högsta hugg. Hon slår  till Jim i huvudet.

De vaknar upp utanför en okänd hydda.

-Kolla Elsa, de har vaknat! utbrister Lobster Bob.

-Då är det bara att sätta igång.

-Sätta igång med vad? frågar Jim med oro i rösten.

- Jag ska berätta, svarar Elsa. Ni har antagligen inte hört talas om en dryck som gör att du får evigt liv. Vi behöver det för att hitt kartan, eftersom det tar så lång tid, men vi behöver er hjälp. Det saknas en ingrediens.

-Vad är det för ingrediens? frågar Jim.

-Aska från två små barn med en hemlighet, svarar tant Elsa.

Lobster Bob tar en fackla och tänder eld på trädet Jim och Jill sitter lutade mot. De försöker fly men de är fastbundna.

Av: Kapten Krok
Bengtsgården, 6A
Dela:

Skriv din fortsättning på Reef-äventyret!

Berättelsen om hur Jim och Jill hamnade på den mystiska ön The Reef är lika spännande som äventyren och människorna de möter på ön. Men berättelsen har bara börjat och den behöver nu en fortsättning. Hjälp oss skriva den, så kan du själv och dina klasskompisar få uppleva äventyren på plats. Vinsten i denna tävling är en resa för klassen (max 32 personer inkl målsmän/vuxna) till det karibiska piratäventyret på The Reef Hotel & Resort.

I vinsten ingår: Båtresa t/r Göteborg – Fredrikshamn utan bil, 1 natt i 4-bäddsrum inkl frukost samt entré till badet.

Boka